Alla inlägg den 10 februari 2010

Av Kristin - 10 februari 2010 09:26

 

Här kommer receptet jag lovat, prova det gott folk, det är hur gott som helst, riktigt smarrigt faktiskt!

  

Citronkyckling

Så vad behövs?
Det räcker till 3-6 personer, lite olika beroend på storlek på kycklingen

  • 1 stor fin kyckling
  • 1 citron
  • 3 msk smör
  • 1 buljontärning, kyckling
  • 5 dl creme fraiche
  • Grillkrydda, basilika, dragon, svartpeppar, paprika

Och så här brukar jag göra...
Värm ugnen,200 grader. Börja med att rensa och skölj ur kycklingen. Vi behöver inte ha med några inälvor idag. Tvätta citronen i ljummet vatten och stick massor med hål i den med en kniv. Smörj in citronen med 1 msk smör. Krydda kycklingen efter smak, med grillkrydda, basilika, dragon, svartpeppar, paprika och salt. Både invändigt och utvändingt. Tryck in kycklingen och stäng till rumpan.




Lägg nu kycklingen i en form som du smort med resten av smöret. Häll på några centimeter med vatten och lägg i buljontärning. Skjut in allt i den varma ugnen och vänta. Det kommer ta drygt en timme, men bry dig inte så mycket om tiden.  Saftigt och så grymt god. Du kan behöva passa kycklingen i slutet och eventuellt lägga på lite folie om den börjar bränna. Du kan också sänka till 170 grader och låta den stå inne lite längre.


Den goda citronsåsen
När kycklingen nu är klar, så plockar vi ut den, silar buljongen ner i en kastrull. Plocka ut citronen och pressa ned all citronsaft genom silen. Lägg i creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av med peppar och salt, eventuellt lite extra citron om du tycker det behövs. Vill du ha lite tjockr sås, ja då reder du den enkelt med maizena.


Dags att servera kycklingen
Medan såsen har kokat upp så har du delat kycklingen i ben med lår, fileer och vingar. Servera denna saftiga kyckling med såsen, blandsallad med purjolök med vinägrett, och ris. Ni kommer att älska det.


  

Lycka till

//

Chisan

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards